оРАпостол Павло закликає нас черпати сили у Священному Писанні, адже маємо скористатись всім тим, що зберігається у Церкві і передається від покоління до покоління, щоб по-християнськи будувати життя. Якщо людина відчуває себе духовно дорослою, немає ніяких перешкод для відвідування воскресної школи нашого храму. Вік учасників зустрічей – починаючи з 30 років, але до нас приходять і учасники молодіжної воскресної школи. Заняття мають сталий формат, складаються з двох частин.

На відміну від молоді, яка через психологічні особливості свого віку тяжіє до гурту, спілкування, пошуку дороги в житті, дорослі люди мають сформовану життєву ситуацію – робота, сім`я. В проведенні молодіжної школи  легко використовувати змішаний формат – не лише навчання, але й спільна волонтерська діяльність, зокрема відвідування дитячих будинків. На воскресній школі для дорослих люди шукають відповідей, навчаються справлятись зі своїми закостенілими поглядами, по-християнськи підходити до вирішення питань у стосунках із оточуючими, життєвих складнощів, а потім на своїй посаді чи в сім`ї, чи з близькими можуть проявити те, що було посіяно.

В контексті історії нашої країни, у людей, яким більше 30 років, за плечима відсутній досвід участі у молодіжних воскресних школах, тим паче дитячих, а потреба є. Сьогодні ми маємо можливість  перетворювати своє життя, для того, щоб коли Христос прийде, ми були світлими, сподобались йому, були з ним. Апостол Павло каже, що ви є «младенцами по вере», як і наші прихожани, які вперше відвідують заняття воскресної школи. Тому, будуючи роботу, ми розуміємо, що потрібно орієнтуватись на «младенчество в вере», щоб те, про що говориться було зрозумілим і доступним для учасників.

общая2Склад відвідувачів школи має тенденцію змінюватись раз на рік, тому ми повертаємось до  пройденого із новими учасниками. Але, як кожного дня читаючи Священне Писання, воно може відкриватись нам по-новому, так і в навчанні – повернення до пройденого матеріалу набуває нових змістів. Після кожного заняття  виділяємо час для розмови, для відповідей на запитання. І якщо людина не знає, як їй бути, священик, звичайно, має допомогти. Люди зі своїми негараздами, проблемами, смутком приходять сюди, де розмовляємо на духовні теми. Тут можна отримати заспокоєння, побачити шлях для вирішення або, навіть, і відпустити складну ситуацію, вибачити, забути, змиритись без відчаю, адже Слово Христа завжди цілюще діє на душу.