Пасхальне привітання від нашого настоятеля

By Редакція Кві 19, 2017 #Пасха

Христос Воскрес!

    «Скажу вам тайну: не все мы умрем, но все изменимся вдруг, во мгновении ока, при последней трубе; ибо вострубит (при втором пришествии Христа позовет на суд) и мертвые воскреснут нетленными, а мы изменимся. Когда же тленное сие облечется в нетление и смертное сие облечется в бессмертие, тогда сбудется слово написанное: поглощена смерть победою. Смерть! где твое жало? Ад! где твоя победа? Жало же смерти – грех (1 Кор. 15:51-55)».

    Льодяні пальці смерті, які стискали горло людства – розжались, коли вийшов із гробу Воскресший Христос. Спаситель відкрив перед нами ворота вічного Царства, вирвав у смерті її страшне жало – гріх. Господь дав людям силу для того, щоб перемогти в собі древню порчу – низькі, порочні, темні вчинки душі.

З благодатною допомогою Божою, ми можемо зробитися світлими і чистими – вирватись із земного бруду, омитись в небесних джерелах. Христос Іскупитель залишив сатану-чоловіковбивцю влади над нами і тепер древній змій спроможний тільки спокушати, але не володарювати над душею і тілом людини.

Спаситель відроджує нас у водах Хрещення. Всещедрий Господь милує впавших, знову і знову омиваючи їх в сльозах покаяння. Всіх нас кличе Ісус Сладчайший ввійти в радість безсмертного світла, припасти до вічного джерела чистого щастя.

    «Христос Воскресе и горечь греха в сладость райския жизни приложися» – виспівує свята Церква в акафісті Воскресінню Христовому. Воістину радість всіх радостей і торжество всіх торжеств Воскресіння Христове! Вічний скарб, незрівнянний ні з чим тимчасовим, дарований нам Святою Пасхою. Ми призвані у велику сім’ю Небесного Отця, де торжествують кращі сини і дочки людства всіх часів, де рідні душі не знають розлуки, де безпечальна «любовь совершенна». Там зустрінемо ми дорогих, відійшовших від нас близьких і позабудемо гіркість земних втрат.

«Христос Воскрес!» – це торжественна пісня «лікующої» вселеної! У Воскресінні Спасителя – наше з вами воскресіння. «Сей день, егоже сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся в онь» (прокімен Святої Пасхи).

Возлюблені у Христі браття і сестри! Щиросердечно вітаю вас з Святою Пасхою! Бажаю всім спасіння, здоров’я, радості і благополуччя.

«Воскресения день, и просветимся торжеством, и друг друга обымем. Рцем, братие, и ненавидящим нас, простим вся воскресением, и тако возопиим: Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ и сущим во гробех живот даровав!». Воистину Христос Воскресе!

Протоієрей Сергій Виговський

 

Дорогі брати і сестри, всім щиро дякую за участь у будівництві храму, «Дому Божого». Майже 60 000 ваших імен викарбувано на цеглинах і покладено в стіни храму.

Прошу Бога, щоб воздав вам сторицею!

З приходом весни, ми знову розпочали будівництво. Якщо Господь благословить, то планується підняття стін до куполів. Тому вже через деякий час не буде можливості написати свої імена на стінах храму. І вже сьогодні, будівничі змушені класти цеглини чисті, тобто без імен. Але поки триває возведення стін храму є ще можливість викарбувати своє ім’я на цеглині. І було б за велике благословення Боже, щоб жителі усього міста викарбували свої імена.

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *