Bogoyavlinnya_panorama_2.jpg
ЦЕРКОВНОЕ ПРОИЗВОДСТВО
ros
СРЕТЕНСКИЙ ЛИСТОК
listok
ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ

Пасхальне привітання від нашого настоятеля

Христос Воскрес!

    «Скажу вам тайну: не все мы умрем, но все изменимся вдруг, во мгновении ока, при последней трубе; ибо вострубит (при втором пришествии Христа позовет на суд) и мертвые воскреснут нетленными, а мы изменимся. Когда же тленное сие облечется в нетление и смертное сие облечется в бессмертие, тогда сбудется слово написанное: поглощена смерть победою. Смерть! где твое жало? Ад! где твоя победа? Жало же смерти – грех (1 Кор. 15:51-55)».

    Льодяні пальці смерті, які стискали горло людства – розжались, коли вийшов із гробу Воскресший Христос. Спаситель відкрив перед нами ворота вічного Царства, вирвав у смерті її страшне жало – гріх. Господь дав людям силу для того, щоб перемогти в собі древню порчу – низькі, порочні, темні вчинки душі.

З благодатною допомогою Божою, ми можемо зробитися світлими і чистими – вирватись із земного бруду, омитись в небесних джерелах. Христос Іскупитель залишив сатану-чоловіковбивцю влади над нами і тепер древній змій спроможний тільки спокушати, але не володарювати над душею і тілом людини.

Спаситель відроджує нас у водах Хрещення. Всещедрий Господь милує впавших, знову і знову омиваючи їх в сльозах покаяння. Всіх нас кличе Ісус Сладчайший ввійти в радість безсмертного світла, припасти до вічного джерела чистого щастя.

    «Христос Воскресе и горечь греха в сладость райския жизни приложися» — виспівує свята Церква в акафісті Воскресінню Христовому. Воістину радість всіх радостей і торжество всіх торжеств Воскресіння Христове! Вічний скарб, незрівнянний ні з чим тимчасовим, дарований нам Святою Пасхою. Ми призвані у велику сім’ю Небесного Отця, де торжествують кращі сини і дочки людства всіх часів, де рідні душі не знають розлуки, де безпечальна «любовь совершенна». Там зустрінемо ми дорогих, відійшовших від нас близьких і позабудемо гіркість земних втрат.

«Христос Воскрес!» — це торжественна пісня «лікующої» вселеної! У Воскресінні Спасителя – наше з вами воскресіння. «Сей день, егоже сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся в онь» (прокімен Святої Пасхи).

Возлюблені у Христі браття і сестри! Щиросердечно вітаю вас з Святою Пасхою! Бажаю всім спасіння, здоров’я, радості і благополуччя.

«Воскресения день, и просветимся торжеством, и друг друга обымем. Рцем, братие, и ненавидящим нас, простим вся воскресением, и тако возопиим: Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ и сущим во гробех живот даровав!». Воистину Христос Воскресе!

Протоієрей Сергій Виговський

 

Дорогі брати і сестри, всім щиро дякую за участь у будівництві храму, «Дому Божого». Майже 60 000 ваших імен викарбувано на цеглинах і покладено в стіни храму.

Прошу Бога, щоб воздав вам сторицею!

З приходом весни, ми знову розпочали будівництво. Якщо Господь благословить, то планується підняття стін до куполів. Тому вже через деякий час не буде можливості написати свої імена на стінах храму. І вже сьогодні, будівничі змушені класти цеглини чисті, тобто без імен. Але поки триває возведення стін храму є ще можливість викарбувати своє ім’я на цеглині. І було б за велике благословення Боже, щоб жителі усього міста викарбували свої імена.

Оставить комментарий

МЫСЛИ О ГЛАВНОМ
  • Истинный кризис не вне, а внутри нас, и выбор таков: принять или отвергнуть Христа. Христос – вот наш кризис. Выберем ли мы Бога, единственно Сущего, или нашу самость, самих себя, которые ничто без Бога? Вот он – единственный выбор, стоящий перед нами. Наш век делает всё, чтобы мы забыли об этом, отказались решать этот вопрос, то есть фактически выбрали бы самость, пустоту, ад. иеромонах Серафим (Роуз)
ПОМОЧЬ СТРОИТЕЛЬСТВУ ХРАМА
Храм Стрітення Господнього © 2012-2021. Всі права захищені.